Oil pulling

 

ISA HEALING®

EEN KRACHTIG INSTRUMENT

Oil pulling: een boost voor je gezondheid

 

 

Gezondheid huist voor een groot deel in de mond!

 

De mond is een heel belangrijke poort voor de mens. Met onze mond voeden we ons letterlijk en figuurlijk.

 • De woorden die we spreken/denken, bepalen mee onze fysieke en emotionele gezondheid
 • De voeding die we eten zijn de 2de factor die onze gezondheid bepalen

 

In India is oil pulling (olie in je mond heen en weer bewegen) een eeuwenoud ritueel. Het is een mondverzorgings-techniek uit de Ayurvedische geneeskunde, die al ongeveer 3000 jaar oud is.

 

Mensen die gewoon zijn om met homeopathie te werken, weten dat het speeksel een heel krachtig middel is om een geneesmiddel toe te dienen. De mond is de poort tot ons lichaam. Door met olie je mond te spoelen voorkom je dat bacteriën, schimmels, virussen en giftige stoffen zich via de bloedbaan door de rest van je lichaam kunnen verspreiden.

 

Het speeksel zorgt voor volgende:

 • mechanische reiniging: door het spoelen en verdunnen met speeksel hebben de orale micro-organismen minder gelegenheid om te koloniseren in de mondholte
 • antibacteriële activiteit: verschillende organische en anorganische stoffen hebben antivirale, anti-schimmel en antibacteriële werking.
 • spijsvertering: de spijsvertering begint al in de mond. Speekselenzymen breken zetmeel af en zetten het om in glucose (vandaar dat lang gekauwd brood zoet begint te smaken)
 • bevat een eiwit, histatine, dat de genezing van wondjes in de mond bevordert. Spuug zou ook een geneeskrachtige werking hebben waarmee allerlei soorten aandoeningen kunnen worden genezen, zoals snijwonden, zweren en moedervlekken

https://nl.wikipedia.org/wiki/Speeksel

 

 

Gezondheidsvoordelen van oil pulling

 

1/Mond spoelen met olie voor sterke tanden en tandvlees.

 

Oil pulling helpt bij: gingivitis (tandvleesontsteking), tandplak en het bestrijden van micro-organismen (zoals bacteriën) die een slechte adem veroorzaken. Het zorgt ook voor wittere tanden, zachte(re) lippen en werkt verzachtend voor de keel.

 

De micro-organismen in je mond bestaan uit cellen die omhuld worden door een vettig beschermlaagje: het celmembraan. Als dit celmembraan in contact komt met de olie bindt het zich direct aan de olie, als een soort magneet.

 

Zo neem je met oil pulling alle schadelijke bacteriën mee en spuug je ze daarna uit. Veel van die schadelijke bacteriën zijn dus oplosbaar in vet. De goede bacteriën blijven overigens gewoon hun werk doen!

 

Met name de bacterie streptococcus mutans, die tandplak en tandbederf veroorzaakt, wordt hiermee effectief verwijderd. Je mond voelt fris en je tanden glad en schoon.

 

2/ Het zou helpen tegen veel lichamelijke en zelfs geestelijke klachten.

 

 • Het blijkt een krachtige detoxer ne weerstand verhogend te zijn. Het werkt ontgiftend voor je hele lichaam. Lever wordt gereinigd en je immunsysteem krijgt een boost.
 • Ontstekingremmend
 • Meer energie want als je lichaam minder hard hoeft te werken om het gezond te houden, heb je vanzelf meer energie over.
 • Het reduceert stress en zorgt voor betere nachtrust.
 • Voorhoofdsholteontsteking, hoofdpijn, astma en bronchitis kun je er eveneens mee aanpakkenen kan helpen tegen hoofdpijn.
 • Je hormoonhuishouding raakt meer in balans. Als hormonen niet verstoord worden door gifstoffen kunnen ze rustig hun werk doen. Zo kun je bijvoorbeeld minder last krijgen van P.M.S. en tijdens de overgang zijn opvliegers minder intens.
 • Eczeem, acné, minder aften en andere vormen van huiduitslag/problemen worden vaak sterk verminderd of verdwijnen compleet.
 • Is weldadig voor de spieren en gewrichten en ook het haar wordt er sterk en glanzend door.

 

Welke soort olie om de mond te spoelen?

 

Organische, koudgeperste (extra virgin) en ongerafineerde olie: kokosolie, sesamolie, olijfolie, lijnzaadolie of zonnebloemolie, natuurlijk van biologische teelt.

 • Zwarte komijnzaadolie, is in de Islamitische wereld gekend als wondermiddel. Het dood bacterieën en schimmels, voorkomt kanker en werkt tegen diabetes. Het dood alles uitgezonderd de dood :-).
 • Het enige nadeel is dat het best prijzig is ivm standaard geraffineerde zonnebloemolie, maar het verschil is dag en nacht. En het bevat alle omega zuren 3, 6 en 9. en zelfs elke dag een grote theelepel te drinken.

Kokosolie, heeft een extra voor deel omdat ze laurinezuur bevat. Laurinezuur helpt tandbederf te voorkomen en werkt antibacterieel. Kokosolie helpt extra de weerstand te verhogen en de smaak is iets zoeter.

 

Hoe aan de slag gaan met oil pulling?

 

- Voor een optimaal resultaat is het nodig dat je het 2x per dag doet. Bij zware tandproblemen,

best vòòr elke maaltijd.

- Het beste tijdstip om de mond te spoelen is ’s ochtends op een nuchtere (niks drinken ook)

maag. Na een nacht slapen is je mond vaak droog waardoor er meer bacteriën actief zijn. Doe

de behandeling altijd op je nuchtere maag, bij voorkeur ’s ochtends. Lukt dit niet, dan kan je ook

op andere tijdstippen olie trekken. Let er wel op dat er drie volle uren liggen tussen het ogenblik

waarop je met de olie begint en je laatste maaltijd. Tussen het olie trekken en je laatste drankje

dient zeker een half uur te zitten.

- De hoeveelheid die je per keer gebruikt voor oil pulling is ongeveer één eetlepel of een flinke

theelepel. Voel zelf wat comfortabel is voor je.

- Probeer op te bouwen tot 20 minuten (langer is niet nodig). Kauw, duw, stuw, trek, zuig en

beweeg de olie onophoudelijk in je mond en tussen je tanden.

- Slik de olie niet door. Je krijgt dan namelijk de giftige stoffen binnen die je juist kwijt wilt raken.

Ga er dus ook niet mee gorgelen want dan is het lastig om de neiging tot slikken te

onderdrukken. Als je per ongeluk wat van de olie inslikt is dat overigens geen ramp.

Intussen kun je bijvoorbeeld even gaan douchen, een ontbijt maken of de krant lezen zodat je

niet aan het wachten bent.

- Na het spoelen spuug je de olie best uit in het toilet of buiten. Niet in de lavabo of gootsteen

omdat ze wemelt van bacteriën in hun beginstadium

- hou de kleur van de uitgespuwde olie in het oog. Is de kleur wit? Dan heb je lang genoeg

gespoeld. Is ze nog geel? Dan moet je ofwel meer bewegingen maken met de olie of nog langer

spoelen en trekken.

- Voor een optimale werking wacht je nog een half uur voordat je je tanden poetst zodat de olie z’n

werk kan doen in het lichaam. Na 30 minuten spoel je je mond eerst met lauw of warm water,

eventueel met een snufje zout. Nu kun je je tanden poetsen, liefst met een elektrische

tandenborstel en een fluoride-vrije tandpasta.

Het klinkt misschien raar dat je daarna kunt gaan eten, terwijl je net je tanden hebt gepoetst. Dit maakt echter niet uit voor de werking op je gebit! Als je het fijn vindt kun je na je ontbijt je tanden nog een keer kort poetsen voor de frisheid. Wacht wel liever een minuut of 30 met opnieuw tandenpoetsen in verband met (fruit)suikers.

Na enkele dagen merk je vaak al verschil. Sommige veranderingen hebben langer de tijd nodig, maar binnen een paar weken zul je die hoogstwaarschijnlijk gaan ervaren.

 

Waarom werkt oilpulling?

Terwijl de olie je mondholte en tanden rondgaat, wordt de stofwisseling geactiveerd. En dit enkel gedurende de tijd dat de olie in de mondholte beweegt. Die verhoging van de stofwisseling zorgt ervoor dat het lichaam sneller en grondiger gifstoffen elimineert die via de slijmvliezen in het speeksel belanden. Speeksel dat zich vermengt met de olie en bij het uitspuwen het lichaam verlaat. Op die manier kunnen gelijktijdig individuele cellen, lymfeknopen en meer complexe weefsels zoals interne organen, genezen worden.

 

Oilpulling ondersteund mondverzorging

Let op! Oil pulling is geen vervanging voor overige tandverzorging; het is een aanvulling erop. Blijf je tanden reinigen met ragertjes, floss of tandenstokers.

 

Bezoek je tandarts voor de halfjaarlijkse controle en probeer gezonde voeding te eten; beperk bijvoorbeeld het drinken van frisdranken; die zijn funest voor je glazuur.

 

Er wordt wel gesuggereerd dat oil pulling amalgaam vullingen en kronen zou ‘oplossen’. Voor zover wij dit onderzocht hebben is dit zeker niet het geval!

 

Hoe lang doorgaan met de oil pulling?

In de eerste weken worden de tanden witter, komen loszittende tanden vaster te zitten en verdwijnen ontstekingen in de mond en bloedingen van het tandvlees. Na iets langere tijd merk je dat je tong niet meer beslagen is. Indien het trekken van olie volgehouden wordt, kunnen, allemaal volgens dokter Karach, ondermeer volgende ziekten genezen: hoofdpijnen, tandpijn, paradentose, eczeem, allergieën, bronchitis, trombose, maagzweren en andere maagaandoeningen. Verder zorgt deze methode ervoor dat de darmen opnieuw beter gaan functioneren wat komaf maakt met constipatie en/of diarree. Longen, nieren, hart, lever en bloed worden gezonder. En vandaar het hele lichaam. Het bloed stroomt beter en de energie neemt toe. Zenuwen worden sterker terwijl spieren en gewrichten minder pijn doen en beweeglijker worden. Het bloedsuikergehalte en hoge bloeddruk worden genormaliseerd en de slaap wordt dieper en gezonder. Typische vrouwenkwalen verdwijnen door een verbetering van de hormonale balans in het lichaam. Dokter Karach gaat zelfs zover te beweren dat oil pulling de groei van kwaadaardige tumoren afremt en het leven aanzienlijk verlengt.

De tijd die nodig is om duidelijke resultaten te bereiken varieert van persoon tot persoon. Acute kwalen kunnen binnen de week of veertien dagen verdwijnen. Bij chronische kwalen daarentegen moet je de behandeling maanden tot zelfs een jaar volhouden. Geef dus niet te snel op. Opgelet: het is best mogelijk dat je toestand eerst verergert vooraleer te verbeteren. Wees in dat geval dapper en blijf doorgaan. Het betekent immers dat je lichaam in actie komt. Vergeet nooit dat de aanhouder wint. Vooral doen dus en geduldig afwachten wat er gebeurt. Wordt jouw conditie beter en/of verdwijnt de kwaal? Dan kan je om de andere dag of twee keer per week preventief verder aan oil pulling doen.

 

Bijwerkingen van oli pulling

Wanneer je ontgift kan je dit fyiek ervaren de eerste dagen door bijvoorbeeld verstopping of diarree, hoofdpijn of slijmvorming in de mond. Dit is een teken dat je lichaam aan het ontgiften is.

 

Voor zwangere vrouwen is het ook veilig en versterkend. Veel vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap last van ontstoken tandvlees en de mond spoelen met olie is dan ideaal.

Contact nemen?

 

Klik onderstaande mail knop, dan opent zich in jouw emailprogramma op je pc, een nieuwe email.

 

Vanwege de spam-problematiek is het wat omslachtig maar mijn email adres is

 

isabelle (apestaartje)isahealing.eu