Wat kan je zelf doen

 

ISA HEALING®

EEN KRACHTIG INSTRUMENT

 

Van belang is om stil te staan bij je voeding, zowel je emotionele als fysieke voeding. Als jij jezelf blijft voeden met negatieve gedachten, met zelfkritiek, gebrek aan zelfvertrouwen, zelfafwijzing zal je lichaam je dat laten voelen. Want je negatieve gedachten zorgen voor een afbouwende boodschap naar het lichaam. Je geeft je cellen als het ware de opdracht om tegendraads of minder te gaan functioneren.

 

Hoe minder je luistert naar je gevoel en emoties, hoe heftiger je lichaam het in je beleving zal brengen , tot het tot je doordringt en dat is meestal door je ziek te maken. ,

Voorbeelden van signalen:

- darmen, wat ligt er zo zwaar op de maag, wat kan je emotioneel niet verteren?

- eczeem, teveel op je huid laten zitten

- abces: als je niet uit wat je irriteert of wat je van je stuk brengt zal die geestelijke etterbuil zich fysiek

uiten als een abces

- hoge bloeddruk: zijn oude langdurige zorgen en/of ruzie's

- cellulitis: een verzuurde kijk op het leven, een angst om je te engageren en een vasthouden van

emoties uit het verleden

 

ONTHOUD: jij bent de enige die de keuzes maakt in jouw leven. Jij zegt ja of nee maar één ding weet ik zeker. Alles wat in JOUW leven aanwezig is, is er enkel omdat jij er ja tegen zei. Of dat nu op onbewust of op bewust niveau is maakt niet uit. Jij bent degene die toelating verschaft.

 

JE FYSIEKE VOEDING

We komen fysiek in de problemen als ons lichaam te zuur is. De PH waarde van je bloed is van levensbelang. In je bloed zitten heel veel eiwitten en die gaan klonteren in een te zuren vloeistof. Je lichaam zal echter alles in het werk stellen om je ph waarde zo optimaal mogelijk te houden.

 

Als je bloed te zuur wordt, een ph-waarde onder 7, schiet je lichaam asap in actie. Met de hulp van mineralen poogt het je bloed weer op pH-neutraal te krijgen. Zolang we jong zijn is dat geen probleem. Maar wanneer deze disharmonie blijft aanhouden, zijn de inzetbare mineralen op een bepaald moment uitgeput en zal het lichaam de minerale opslagplaatsen in het lichaam aangespreken. Die vind je oa terug in je tanden, botten, weefsels, spieren en de haarbodem. Het lichaam is geprogrammeerd op overleven, en doet daarvoor het nodige. Of liever gezegd; het volgt de weg van het minste kwaad. Met te zuur bloed sterf je, in een rolstoel zonder haar en tanden kan je blijven (over)leven.

 

Een disbalans situatie heeft natuurlijk altijd een nadeel. Omdat het lichaam extra moet werken, resulteert dat in een extra eiwitverbranding. Dit zorgt voor de aanmaak van nieuwe zuren, zodat je lichaam extra basen voorraad zal aanmaken uit de nog beschikbare eiwitten. Op een bepaald moment slaat de balans echter door naar een te zuur lichaam. Het teveel aan urinezuur zal het lichaam aantasten en onze systeem worden overbelast. We kennen allemaal wel het verhaal van de kozijntjes, jicht, reuma en in een verdere fase suikerziekte. Maar ook migraine, vermoeidheid en CVS, huidklachten, allergieen, haaruitval en cariës kan men toechrijven aan een te zuur lichaam. Hoe erger de disbalans, hoe erger de ziektes worden tem kanker toe.

 

De juiste verhouding tussen zuurvormend en alkalisch voedsel

 

Zieke is een probleem van het slecht functioneren van je eigen immuunsysteem. Wanneer de zuur-base balans verstoort is, moeten je cellen hun normale activiteiten staken en enkel nog zorgen voor overleving. Overleving en goed functioneren is echter een heel groot verschil. Je lichaam stoot bepaalde functies af om de primaire overleving te verzekeren.

 

Een juiste verhouding - 25% zuurvormende voeding en 75% alkalische voeding - zorgt voor een optimaal klimaat voor je lichaam. Helaas eten we net omgekeerd. En er bovenop is onze voeding minder en minder voedzaam door alle bewerkingsprocessen, kleurstoffen en bewaarmiddelen waardoor het lichaam zijn nodige mineralen niet meer binnenkrijgt via de voeding. Ons lichaam wordt dus ziek door verzuring en een tekort aan mineralen.

 

Wanneer je lichaam uit noodzaak mineralen uit je lichaamsweefsels moet halen, ontstaan er extra afvalstoffen, de zogenaamde slakken. Die blijven dan achter in de weefsels en belasten die tot voldoende water en nieuwe mineralen deze kunnen afvoeren. Bij te lange uitputting van de mineralen zullen deze afvalstoffen de celstofwisseling in de weefsels remmen.

 

Zure en Alkalische voedingsstoffen

 

Hier vind je een goeie tabel https://supersnelgezond.nl/zuur-base-tabel-alkaline-dieet/

In het kort kan je het als volgt onthouden. Heel belangrijk is om te kiezen voor biologische voeding of nog beter, voeding uit je eigen tuin. Vers geplukte voeding heeft een hoge boviswaarde, voor meer uitleg, zie verder in de tekst.

 

Groenten:

De meeste soorten groeneten zijn allemaal sterk alkalisch, met als uitzondering licht alkalisch: Sjalotten, uien, witlof en bloemkool.

 

Granen:

Zijn licht tot sterk verzurend. Vermijd gierst, witte rijst en tarwe (griesmeel)

 

Brood:

Hangt af van het soort granen en of er gist in verwerkt is. Kies daarom voor zuurdesem brood of Essenenbrood. Dit bestaat uit gekiemde granen, gebakken op zeer lage temperatuur zonder toevoeging van gist/zoetstoffen/bloem of olie. http://www.agendaplus.be/index.php/be/nl/publikatie/artikel/gezonde-voeding/9593/essenenbrood-voedzaam-en-lekker

 

Zuivelproducten:

Die zijn licht tot sterk verzurend, uitgezonderd: Gepasteuriseerde melk (sommige kanalen zeggen enkel ongepasteuriseerde melk), verse karnemelk, eigeel en ongepasteuriseerde boter zijn allemaal licht alkalisch.

 

Vlees en vis: Llicht- tot sterk verzurend.

 

Peulvruchten : licht- tot sterk verzurend.

 

Noten licht- tot sterk verzurend.

 

Fruit licht- tot sterk verzurend, uitgezonderd, avocado, grapefruit, banan, citroenen en limoenen zijn sterk alkalisch!

 

Vetten en oliën sterk verzurend uitgezonderd , onverwarmde koudgeperste en ongeraffineerde olie, roomboter en ongeharde vetten echter wanneer verwarmd worden ze terug sterk verzurend

 

Het grote belang van voldoende en de juiste mineralen of celzouten

 

Het is dus van groot belang dat je genoeg van de juiste mineralen binnenkrijgt om je lichaam gezond te houden. Met gezond houden bedoel ik een neutrale ph waarde van 7 in je bloed, zodat je base-voorraden niet moeten worden aangesproken in de weefsels.

 

Een korte schets van het belang van je optimaal werkende cellen

De gezuiverde stoffen (als hij optimaal werkt) stuurt de lever via het bloed naar alle weefsels. Daar worden de nodige stoffen uit het bloed geperst in het weefselvocht. De cel wordt gevoedt met wat het weefselvocht te bieden heeft:

In de cellen wordt er gezorgd voor zowel de opbouw als voor de energie, dit 24u/24u. Dit proces gaat ook door tijdens het slapen, want we blijven ademen en onze organen blijven werken. Voor de mensen die bekend zijn met de organenklok weten dat elk orgaan een specifiek werkingstijdstip geeft. Zie de klok hieronder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer een cel dus niet zijn nodige mineralen krijgt, zal het HELE lichaam daarronder lijden, incl de emoties. Er is echter een groot verschil tussen de fijnstoffelijke mineralen = de celzouten en de grondstoffelijke mineralen = voedingssupplementen. Als de celzouten uitgeput zijn is er te weinig kracht en energie om de rest te verwerken. Dat is de reden waarom zoveel mensen klagen dat voedingssuplementen toch niet werken. Doe de proef op de som en laat een celzouten checkup uitvoeren. Je zal verstelt staan van je tekorten.

 

Wat is een Boviswaarde?

De Boviswaarde is het trillingsgetal van alle (levende) materie. Elke bovis waarde van boven de 6.500 Bovis geeft energie en versterkt ons.

 

Boviswaarde en voeding

Gekookt voedsel heeft een Boviswaarde van 200. Verse geplukte groenten en fruit hebben een waarde van 8000 of meer. Biologische natuurlijke groenten hebben ook een hogere Bovis.

 

Een paar voorbeelden:

Vlees: 6.500 Bovis direct na de slacht, maar verliest daarna heel snel zijn waarde. Na braden of koken nog slechts 3.000 tot 4.000 Bovis.

Coca Cola blikje: 1230

Kraanwater : rond de 5500

Spa blauw: 5810

Evian: 6120

Vers geperst sinaasappelsap, bio: 10500

Graansoorten in brood of andere deegwaren en pasta’s 1.000 à 2.000 Bovis;

 

Je krijgt energie van in een gezond bos te wandelen. Een gezond bos heeft/geeft een waarde van 8800 - 9000. Bij een lagere boviswaarde dan 8800 kunnen bomen nog wel samenwerken, maar dan is deze samenwerking niet optimaal. Met een boviswaarde van 8800 gaan bomen en hun energieveld echt stralen (voor diegenen die energie kunnen zien). Dit is de minimale kwaliteit om te kunnen samenwerken met elkaar zonder last te hebben van verstoringen.

 

Contact nemen?

 

Klik onderstaande mail knop, dan opent zich in jouw emailprogramma op je pc, een nieuwe email.

 

Vanwege de spam-problematiek is het wat omslachtig maar mijn email adres is

 

isabelle (apestaartje)isahealing.eu

 

Psychosomatiek

Je lichaam spiegelt je 24/24u hoe jij in het leven staat, hoe jij over het leven denkt. Alle klachten zijn in wezen psychosomatisch.

 

Psychosomatische klachten

Wat zijn psychosomatische klachten?

"De gekwetste ziel praat via het lichaam"

Psyche betekent geest, soma betekent lichaam. Je lichaam is de spiegel van wat er leeft in je geest. Je (on)verwerkte gevoelens of stress zullen zich uiten via je lichaam.

Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten die altijd een psychische oorzaak hebben. Dat betekent dat artsen geen lichamelijke verklaring voor de klachten vinden. Ook al vinden artsen een verklaring, dan nog ligt eronder een denkpatroon ten grondslag.

Het lichaam en de geest beïnvloeden elkaar. Stress vb zal zich manifesteren in dat lichaamsdeel dat correspondeert met het achterliggend patroon. Vb problemen met je pols tonen een gebrek aan vertrouwen in het leven waardoor beweging en gemak buiten handbereik vallen.

In vergelijking met lichamelijke klachten lijken psychosomatische klachten wat vreemd te zijn. Vele mensen willen er dan ook liever niets mee te maken hebben. Ze vinden het makkelijker te moeten zeggen dat de pijn te maken heeft met ‘iets van het lichaam’ in plaats van te moeten zeggen dat de pijn afkomstig is van ‘de psyche’. In het laatste geval betekend dat dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor wat in hun leven gebeurt. Velen leggen liever de verantwoordelijkheid en de schuld buiten zich.

Psychosomatische klachten krijgt men wanneer er zich teveel spanning ophoopt. Psychosomatische klachten wijzen op iets. Ze zijn vol van betekenis. Het komt er dan ook op aan goed te luisteren naar de klachten en na te gaan wanneer en waar ze verschijnen.

Psychosomatiek of psychosomatische geneeskunde is een medisch gebied dat zich bezighoudt met de ziektebeelden die zich vooral lichamelijk manifesteren, maar waarbij psychische factoren een duidelijke factor zijn. Het betreft vooral aandoeningen die in de ICD-10 zijn opgenomen in het hoofdstuk Neurotische stoornissen, stress-gebonden stoornissen en somatoforme stoornissen (tegenwoordig ook wel psychofysiologische aandoeningen genoemd). Het woord psychosomatisch komt van de Oud-Griekse woorden ψυχή (psuchè) wat "geest" betekent en σῶμα (soma) wat "lichaam" betekent. De psychoanalyticus Franz Alexander stond aan de wieg van de moderne psychosomatische geneeskunde.

Aan de psychosomatische geneeskunde dragen veel verschillende disciplines bij, waaronder psychologie (men name klinische psychologie), psychiatrie (met name neuropsychiatrie en liaisonpsychiatrie), immunologie, dermatologie, psychoneuro-immunologie, gynaecologie, psychoneuro-endocrinologie en pijnbehandeling.

Psychosomatische ziekten[bewerken]

Veel klachten zijn niet of moeilijk medisch vast te stellen. Toch zijn er gefundeerde redenen waarom symptomen optreden zoals Jung beschreef: "Iemand met voortdurende angst heeft daar gegronde reden voor."

Psychosomatische ziekten zijn modegevoelig. Als de medische kennis toeneemt verschuift de aandacht, en daarmee het aantal lijders. Fibromyalgie, burn-out, chronischevermoeidheidssyndroom, functionele hypoglykemie, RSI, MCS ,spasmofilie, whiplash, bekkeninstabiliteit en hyperventilatiesyndroom zijn voorbeelden van aandoeningen waarbij door de meeste medici een grote psychische component wordt verondersteld.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Psychosomatiek