Pers, gepubliceerde artikels

 

ISA HEALING®

EEN KRACHTIG INSTRUMENT

Vitamine B12 tekort anders bekeken

nieuwetijdskinderen

 

 

 

Jaagt jouw hooggevoeligheid je ook angst aan?

“Ik ben bang van mijn hooggevoeligheid, want ik voel veel te veel. Ik weet niet wat van mij is en wat van de ander…”

Herkenbaar?

Wanneer je onder de mensen komt is het net alsof jij van alles voelt en ervaart, maar je kan die emoties en gevoelens niet echt plaatsen in jezelf. Je kan zelfs een emotionele uitbarsting krijgen terwijl jij normaal niet zo bent.

http://www.nieuwetijdskind.com/jaagt-hooggevoeligheid-ook-angst-aan/#comment-250414

 

Gebrek aan aarding, de grootste valkuil voor hooggevoelige mensen

 

Speel je weleens met de gedachte dat het hier op aarde te zwaar is, dat je liever op een lichter oord zou willen vertoeven en voelt de dualiteit te hard en te confronterend voor je aan?

 

Als je deze gedachten weleens hebt, dan mag je er vanuit gaan dat jij op een onbewust niveau NEE zegt tegen je incarnatie.

 

 

Groei: heb jij ook vaak het gevoel dat je niet snel genoeg vooruit gaat?

Hoe vaak denken we niet:

 

– het is alsof ik geen stap vooruit ga, wat ik ook doe

– ik zit vast, ik zie even geen uitweg meer

– doe ik een stap vooruit, is het net alsof ik achteruit ga

– wat voor zin heeft alles als ik toch steeds terugval

 

Dit zijn ideeën of een denkbeelden die niet kloppen met de werkelijkheid.

 

Volle maan 31 juli en de brullende energie van augustus

 

De volle maan vergroot momenteel uit wat je niet meer nodig hebt. Ze nodigt je uit om op te ruimen en los te laten wat je nu verstikt. De ballast van je verleden, je oude ik en je omgeving zorgen ervoor dat je over je eigen grenzen aan het gaan bent.

 

 

Meesterschap over jezelf verwerven

 

Meesterschap, we lezen er zoveel over in deze nieuwe tijd. Maar waarvoor staat meesterschap of wat houdt het concreet in?

 

life-mastery-self-masteryHet is het contact en de kracht van jeZELF terugvinden. Wie we echt zijn als we handelen vanuit ons buikgevoel en niet meer vanuit ons verstand.

 

Het ZELF is hier op studiereis en komt om te ontdekken, te leren en te groeien. De ziel of de goddelijke vonk, zoals ons ZELF ook genoemd wordt, neemt plaats in zijn voertuig (ons lichaam) om te leren spelen in en met de materie.

 

 

Emoties de drijvende kracht (vervolg op artikel meesterschap over jezelf verwerven

 

In een vorig artikel schreef ik reeds dat ons lichaam in verbinding staat met de ziel via emoties.

 

Daarop kwam een vraag hoe dat concreet in zijn werking gaat. Ik zal dat verduidelijken aan de hand van mijn vertaling van het scheppingsverhaal.

 

De hele opzet van de schepping, is God die zichzelf wil ervaren en beleven.God heeft de mens geschapen om zichzelf te verkennen.

 

Zelfcontrole

 

In deze huidige maatschappij een must en pluspunt.

 

Als kind leren we al snel dat onze ongedwongenheid en onze nieuwsgierigheid een onwelkom gegeven zijn voor onze omgeving. Steeds weer worden we afgewezen en teruggefloten en leren we heel snel ons ZELF onder controle te krijgen of anders gezegd leren we de “schone deugd” van zelfcontrole.

 

Meesterlijk omgaan met een scheiding

 

Een scheiding als een meester hanteren ipv als een ego-mensje.

 

Wat is een meester? Een meester is iemand die weet, die kennis heeft.

 

De meester weet dat alles in zijn leven een spiegel is van wat in hem leeft. Als alles buiten hem een spiegel is van zijn innerlijk leven wil dat zeggen dat zijn uiterlijk leven dezelfde dingen ondergaat als hem.

 

Bij echtscheidingen hoor ik vaak beide partijen zeggen:

 

Het onpersoonlijke leven

 

Onpersoonlijk leven, het klinkt zo kil en afstandelijk, alsof niks je raakt of er toe doet.

 

Maar dit is het helemaal niet. Het is zoveel meer, zo vol, zo rijk en onbegrensd. En het is dat leven wat wij, nieuwetijdskinderen beogen en nu proberen neer te zetten op deze vertroebelde en vervuilde aarde.

 

Jezelf beschermen hoe doe je dat

 

Heb je vaak het gevoel dat het je teveel is?

 

Voel je je als een energetische stofzuiger telkens je onder de mensen komt? Ben je het beu om gevoelig te zijn voor de heersende emoties van de anderen en van de drukkende energie van sommige plaatsen?

 

Ziekte een geschenk?

 

Ziekte, ons lichaam zo controversieel.

 

We houden ervan, we haten het, we hebben het nodig.

 

Jarenlang heb ik het ook niet begrepen, was ik zelfs bang van mijn lichaam. Het was ik en toch weer niet, want ik had er precies geen controle of vat op. Mijn lichaam was ergens mijn grootste schat want zonder, kan ik weinig beleven en ervaren, langs de andere kant was het een soort vijand want het deed pijn en ging maar vrolijk zijn eigenzinnige gang. Wat ik ervan vond deed er niet toe, hoeveel ik ook foeterde op mijn lichaam.

 

Het actief leren beleven van onszelf

 

Tegenslag , een hulpmiddel om je vertrouwen en uithouding op de proef te stellen of een duwtje van je ziel om je te tonen dat je tegen jezelf ingaat.

 

Tegenslag is zeker een op de proef stelling. Het is je ziel die je toont op welk gebied je jezelf pijn doet, afwijst of klein houdt. Door het in de materie aan bod te brengen, vraagt je ziel je om te kijken en vraagt ze je: “wil je er de verantwoordelijkheid voor opnemen of blijf je je ogen sluiten voor de wenken die ik je geef”.