Ego versus ziel

 

ISA HEALING®

EEN KRACHTIG INSTRUMENT

 

Het ego, de boog in de handen van de ziel

 

Zovele mensen hebben moeite met het concept van ziel -ego.

Je ziel is dat stukje van jezelf dat altijd bewust verbonden blijft met de bron. Het is oneindig en onverwoestbaar.

Je ego is dat stukje dat geschapen werd samen met je lichaam. Het is tijdelijk, beperkt en gevormd door je ervaringen en je emotionele kwetsingen.

Vele mensen weten niet dat als ze hun gevoelens en emoties afwijzen en ze onderdrukken via antidepressiva, drank, drugs ze eigenlijk de communicatie met hun ziel het zwijgen opleggen.

Pas als je je buikgevoel durft te volgen zal je ego een bruikbare tool worden in de vaardige handen van je ziel. Dan heb je een boog die altijd doel zal treffen en zullen er wonderen in je leven gebeuren. Harmonie, gemak en vreugde zullen dan een vaste plaats in je leven hebben

Have fun smile-emoticon

Wanneer een ISA healing

 • bij alle mogelijk emotionele en fysieke problemen
 • bij botbreuken en botproblemen
 • hernia en andere rugproblemen
 • fantoompijnen
 • fybromyalgie
 • CVS
 • net voor en na een operatie
 • angsten
 • huidproblemen
 • hartproblemen
 • schakels, bekken, rug terug rechtzetten
 • depressie
 •  

Laat je mening varen voor je innerlijk geluk.

 

- ik heb gelijk, hij is fout

- over mijn lijk

- ik ga niet toegeven, het is altijd hetzelfde

- waarom moet ik altijd zwijgen en toegeven en heeft zij gelijk

 

Hoeveel van die zinnen schieten niet regelmatig door je hoofd. Hoeveel keer je zit je in niet de verdediging of heb je het idee dat je in de hoek gedrukt zit.

Als je eens stilstaat bij het waarom je in de verdediging gaat, zal je merken dat je niet jezelf of fysieke lichaam verdedigt maar een idee, een denkbeeld. Het moment dat je fysiek echt in gevaar bent zal je niet denken maar instinctief reageren. Dus van zodra je tijd hebt om te BEDENKEN dat je in gevaar bent of in de hoek gedrukt zit, heb je meer kans dat dit een denkbeeldig gegeven is dan dat het een effectief gegeven is.

 

Opbouw van ons brein

Ons ego is onze persoonlijkheid die gevormd is uit al onze ervaringen. Daaruit heeft ons ego een soort van overlevingsstrategie gedistilleerd dat ervoor moet zorgen dat ons leven vlekkeloos verloopt. Het ego heeft als taak de best mogelijke omstandigheden te scheppen voor groei en bloei. Het ego zetelt in ons brein. En in ons brein hebben we 3 “lagen”. Het reptielenbrein waar onze instincten zitten en ons overlevingsmechanisme, het zoogdierenbrein of limbisch waar emoties ons triggeren om te groeien en onze grenzen te verleggen en het intelligent brein waar intelligentie en bewustzijn zetelt om te scheppen.

 

De meeste mensen reageren nog teveel vanuit de overlevingsstrategie en begrijpen nog niet goed hoe ze kunnen omgaan met hun emoties zodat ze hun wereld bewust kunnen scheppen. Deze 3 breinlagen zijn ontstaan door evolutie maar zolang de mens zich niet bewust is van deze evolutionaire beweging of groei blijft zij haperen.

 

Zolang je je denkbeelden blijft koppelen aan je reptielenbrein ga je in verdediging en vechtmodus. Wanneer je duidelijk leert te onderscheiden of je ego in gevaar is of je fysieke lichaam ga je makkelijker de stap kunnen zetten naar je emoties en hoe je ze bewust kan inzetten om groei en vreugde in je leven te scheppen.

 

De meeste mensen roepen luidkeels dat ze gelukkig willen zijn, maar hun gelijk of denkbeeld opgeven om gelukkig te worden oho dat is een stapje te ver. Als je de brein evolutie bekijkt zie je groei : van overleving leven beleven.

 

Hoe meer jij je loskoppelt van je ego persoonlijkheid met al zijn angsten en complexen, hoe meer ideeën je kan loslaten hoe vrijer en gelukkiger je zal worden in je leven.

 

Er bestaat niet zoiets als DE waarheid want elke waarheid is gekleurd door de waarnemer zijn focus. Hoe meer denkbeelden je kan loslaten ten voordele van het bewust beleven hoe gelukkiger je zal worden.

 

Hoe uit de tredmolen stappen van je reptielenbrein?

 

Je bewust de vraag stellen: “is er direct fysiek gevaar?”

Nee, dan is er hier sprake van verdediging van een idee

Bekijken welke groei mogelijk is door te ontdekken welke emoties spelen. Vb onmacht dan heeft je ziel deze situatie geschapen zodat je je grens kan verleggen van onmacht naar zelfbeschikking.

Wat wil jij echt: wil je gelijk of wil je in wezen vb de ruimte om je unieke zelf te zijn?

 

BESLUIT

Je hoeft je nooit te verdediging. Zeg rustig vanuit de ik-vorm wat je voelt of wat je wens is. Niemand kan hierin tegengaan want enkel jij beslist en weet wat je voelt en wat je wenst. Zo ga je van een verdedigende, dwingende actie naar een open actie waar groei en communicatie mogelijk wordt. Je zal merken dat je denk en leefwereld vanzelf veel breder, opener en vreugdevoller zullen worden.

Hallo Isabelle

 

Duizendmaal dank voor wat je voor me gedaan hebt.

 

- Na de eerste healing heb ik mezelf volledig kunnen herpakken waardoor ik oa een grote financiële meevaller kreeg en als bonus een lang begeerde klant die eindelijk klant werd.

 

- Na de 2de healing was er het wonder van mijn been. Toen ik jockey was werd mijn been verbrijzeld en er was de keus tussen amputatie of met pijn leven. Een prothese werd verworpen omdat die maar 10-15j meegaan en een tweede prothese voor mij onmogelijk was omdat mijn bot niet sterk genoeg was. Ze hebben mijn been zo goed mogelijk gereconstrueerd met bouten enz doch ik leefde al 20 jaar met grote pijnen. Echter na jouw 2de healing was ik voor de eerste keer in 20 jaar PIJNVRIJ. Dat is voor mij echt een wonder, is super.

 

Dikke merci.

Alexander

 

 

 

Hoi Isabelle,

Wij hebben de laatste 10 jaren klap op klap gehad van onze medemens.

Ons geloof en vertrouwen in de mens is nu tot een nul-punt gezakt.

Je had het al gemerkt met de healingen. En je hebt er al aan gewerkt.

Maar mocht je nog van alles "voelen" dan weet je dat er weer iets gebeurd is.

Het mooie is wel, dat ik de afgelopen 10 jaar altijd ongeveer 2 dagen

na een klap lichamelijk doodziek werd. Hoofdpijn, misselijk, overgeven.

Een jaar geleden ben ik al eens naar een kinesiologe geweest en van haar

heb ik allerlei drukpunten leren masseren. Na het 3e bezoek aan haar waren

mijn klachten bijna weg. Ik voelde me nog wel naar, maar ik hoefde na

een klap niet meer naar bed met een emmer erbij.

Nu heb ik totaal geen lichamelijke klachten gehad! Jij hebt de laatste keer

je ook ziek gevoeld met de healing. Het lijkt dus nu door jou weggenomen te zijn.

Geweldig! Dat was het wat ik zo ontzettend graag wilde en dat heb jij nu

voor elkaar gekregen. Super en heel hartelijk bedankt.

Dit wilde ik je nog even laten weten. Veel succes weer met de 3de healing.

Hartelijke groet en een fijn weekend

Irma