HSP en hoogbewusztzijn

 

ISA HEALING®

EEN KRACHTIG INSTRUMENT

Bestaan er HSP'ers zonder hoogbewustzijn?

 

In de fbgroep HSP als kracht las ik volgende : “ bij HSP, stelde ik mij iets anders voor aangezien een HSP-er niet perse een hoogbewustzijn hoeft te hebben”

 

Ooit al eens een kip zonder kop zien lopen? Ik wel. Toen ik 10 jaar was vond een boer het leuk ons te choqueren door een kip te nemen en het voor onze ogen de nek om te draaien. Het beestje liep fladderend door om na een meter levenloos om te vallen.

 

Wel zo is het ook met een HSP'er. Het hoogbewustzijn is de reden van het HSP zijn. Je kan niet hooggevoelig zijn zonder een hoogbewustzijn. Je hebt net dat fijnbesnaard hoogbewustzijn nodig om te registreren dat er meer is. Daarmee begrijp je het nog niet maar je voelt het wel. Hooggevoeligheid is een direct en logisch gevolg van een verhoogd bewustzijn (hoog bewust). De mate van bewustzijn is dus bepalend voor de mate van je gevoeligheid. Met bewustzijn wordt bedoelt : waarnemen, gewaarworden. Je kan je bewustzijn verruimen of verhogen door inzicht en je zal merken dat je gevoeligheid ook zal toenemen.

 

Dat heb ik zelf ervaren in mijn eigen leven. Jarenlang was die verhoogde gevoeligheid er, ik was er me meer dan bewust van maar omdat ik het niet begreep ging ik er verkeerd mee om. Nu door inzicht begrijp ik het veel beter en kan ik die nu gericht inzetten.

 

Bewustzijn is ook licht, en HSP'ers dragen meer licht dan niet HSP'ers. Het is de bedoeling om dit licht op aarde te verankeren (aarden) zodat je een lichtbaken wordt in plaats van een lichtdrager. Dat bedoelt men met het licht op aarde brengen.

 

Hoe wordt men een volwaardig lichtbaken?

 

Daar is maar één manier voor en dat is het volledig aanwezig zijn in het hier en nu. In het nu zijn wil zeggen bewust voelen wat er in je leeft, daarom zijn we geïncarneert in een lichaam.

 

Aarden wil zeggen op aarde zijn en volledig beleven en durven voelen. En laat dat nu net zijn wat HSP-ers proberen te vermijden, dat intens voelen. Het vechten tegen of onderdrukken van dat intens voelen zal vaak resulteren in een depressie of een burn out.

 

Omdat dit hoogvoelen-zonder- kennis ervaren wordt als een aanval of een gevoel van onveiligheid resulteert dit in volgend gedrag:

- zich beschermen met allerlei energetische beschermings-oefeningen,

- vluchten in roken/drinken/drugs

- situaties ontvluchten waarin zij zichzelf dreigen te verliezen of overprikkeld raken

- zich loskoppelen van hun lichaam met antidepressiva om als een zombie te worden

- het ontwikkelen van “onverklaarbare” of moeilijk te detecteren ziekte oorzaken

Zo zitten de meeste HSP'ers in een overlevingsmodus waardoor zij hun lichtwerk niet kunnen neerzetten. Voor hen is het een vicieuze cirkel want door hun verzet tegen het voelen wordt de hooggevoeligheid nog extra benadrukt, wat erbovenop ontzettend veel energie vergt.

 

Hoe kan je dan thuiskomen in je hooggevoeligheid?

 

Door het te erkennen en er meer over te leren zodat je begrijpt dat alles energie is.

Hoe meer je luistert naar je gevoel hoe beter je kan zorgen voor een bekrachtigende omgeving. Als je voelt dat situaties of personen je leegzuigen kan je bewust het besluit nemen daar afstand van te nemen. Je kan vertrekken of je kan je aura groter maken zodat je verzekerd bent van voldoende eigen ruimte. Op die manier zal je niet meer van je energie beroofd worden en hou jij de teugels stevig in eigen handen.

Volledig aanwezig zijn door je ruimte volledig (te durven) innemen. Je voelt nog wat er speelt maar jij beslist nu wat er met je gebeurt.

 

Voordelen van hoogbewust of HSP te zijn

 

– Empathie het feilloos aanvoelen van wat er in de ander speelt kan een krachtige tool zijn. Mensen voelen zich veilig, geborgen en begrepen bij je en doen je dan ook gemakkelijk hun verhaal. Vandaar dat vele HSP in zorg/coaching beroepen zitten. Empathie geeft inspiratie voor schrijvers en kunstenaars.

- je voelen is je onfeilbaar kompas want het vertelt je feilloos wat wel goed voor je is en wat niet. Als je hiernaar luistert stap je uit je overleven naar een leven dat in vreugde en meer zelfkennis je grote vervulling zal schenken.

- Alles wordt versterkt en is intens. Ga je door een dal dan ga je diep maar geniet je daarentegen dan doe je dat ook met volle teugen.

Je zal je ook minder alleen en afgescheiden voelen omdat je verhoogde bewustzijn je laat voelen dat er meer is, dat er een eenheid is en dat alles onderling met elkaar verbonden is in het groter geheel.

- Je leert de wereld zien zoals die werkelijk is. Je doorprikt de illusie van het ego spel en aanvaard terug je ware schepperskracht..