Galstenen zonder operatie verwijderen

 

ISA HEALING®

EEN KRACHTIG INSTRUMENT

Zelf galstenen verwijderen (niet operatief)

 

De plaatsing van de gal

- plaatje van galblaas-operatie.nl

 

Het volgende 'programma' wordt geadviseerd om te volgen zodat je jezelf van gal (en lever) stenen kunt bevrijden. Geadviseerd wordt dit programma minstens tweemaal per jaar te doen, maar nooit als u zich niet lekker voelt.

 

Bij een “stoep” toilet zult u na enige tijd op de laatste dag, dus niet altijd onmiddellijk bij de eerste ontlasting! De “stenen” in de vorm van groene, zwarte, gele of nog andere kleuren erwten zien liggen. Het moeten er honderden tot duizenden in verschillende maten zijn!! Met het programma verwijderd u galstenen zonder operatie.

 

Het volgende heeft u nodig

Bitterzout 85 g

Verder heeft u nodig:

Olijfolie half kopje

Verse rode grapefruits (neem eventueel gele) 1 grote of 2 kleine, genoeg voor 2/3 tot 3/4 kopje sap

Groot plastic rietje

Beker met deksel (halve liter)

 

 

Dag 1

Op de dag zelf dient u 's morgens en 's middags vetvrij te eten.

14:00 uur U begint met het programma. Eet of drink vanaf nu niets meer,

met uitzondering van wat bovenstaande producten.

Meng in de beker 4 eetlepels bitterzout met 3 kopjes water. U heeft nu

voldoende voor 4 porties van elk een 1/2 kopje. Bewaar de beker in de

koelkast.

18:00 uur Drink 1/2 kopje van de zoutoplossing. Om de smaak te verbeteren

kunt u 1/8 theelepel vitamine C poeder toevoegen.

20:00 uur Drink nogmaals 1/2 kopje van de zoutoplossing.

21:45 uur Giet nu een 1/2 kopje olijfolie in de beker. Pers de grapefuits uit tot

u minstens 1/2 kopje sap heeft. Voeg het sap toe aan de olijfolie.

Eventueel voegt u nog 10 druppels Walnoottinctuur toe. Vervolgens

sluit u de beker af. Schud de beker nu goed, indien nodig gaat u nu

naar het toilet.

22:00 uur Terwijl u staat drinkt u de beker binnen vijf minuten helemaal leeg.

Om de smaak te verbeteren kunt u wat kaneel of bruine suiker

toevoegen. Een rietje maakt het opdrinken gemakkelijker.

 

Dag 2

 

Drink in de ochtend de derde portie van de bitterzoutoplossing (maar niet voor 6:00 uur).

2 uur later Neem nu de vierde en laatste portie van de bitterzoutoplossing.

2 uur later U kunt nu weer beginnen met eten. Begin met vruchtensap, een half uur later met fruit. een uur later U kunt u weer normale, lichte voeding gebruiken.

 

(Uit: The Cure for all Diseases van Dr. Hulda Regehr Clark)

 

Links

 

Kijk voor een mooi filmpje over de gal op: http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=animaties&action=show&movie=176

 

 

De dag tevoren liefst alle vocht door appelsap moet vervangen. Een hele week hoeft niet, maar zou met een halve liter per dag wel kunnen. Ook moet je de dag ervoor vetvrij eten.

Wat het vochtverlies bij bitterzout betreft: het doel van het bitterzout is om de darmen zoveel mogelijk leeg te maken.

Water verdunt de darminhoud en je zult dus makkelijker afgaan danwel diarree krijgen. Dit is ook de reden dat gemeld wordt dat je veel vocht verliest. Dit is echter niet zo dramatisch omdat het programma maar 1 dag beslaat en je daarna weer begint met vocht innemen; eerst thee en sap en later ga je weer gewoon eten. Je vochtverlies zal je dus snel weer kompenseren.

Een irritatie van de alvleesklier duidt op een enzym tekort. En kijk eens of je niet te veel koolhydraten gebruikt.

 

Klik op het boekje hiernaast om mijn gratis e-book aan te vragen:

 

Hoe een onzuivere lever en gal je leven ondermijnen: welke emotionele boodschap hebben ze voor je.

 

 

Het is zinloos om enkel aan je lichaam te werken en niet aan je geest !!!

Lever en galblaas reiniging vlgs Moritz

 

Volgens Andreas Moritz (schrijver van de internationale bestseller: De Ongelooflijke Lever- en Galblaaszuivering) heeft 80% van alle Westerlingen stenen in zijn lever. In de geneeskunde gaan we ervan uit dat 15-20% van alle mensen galstenen krijgen, maar dat er zich ook stenen kunnen vormen in de lever zelf, dat werd mij als arts nooit geleerd. Mijn verbazing was dan ook erg groot toen ik eind 2008 foto’s opgestuurd kreeg van een patiënte van 26 jaar die ik behandeld had vanwege chronische vermoeidheid en die daar slechts 20% door verbeterd was. Zij nam daar natuurlijk geen genoegen mee en kreeg van vrienden het boek van Andreas Moritz aangereikt. Zij is een keer per 3 weken een zogenaamde leverdrainage gaan doen en dat heeft haar in 7 keren tot nu toe 200 stenen opgeLEVERd. Zij is sindsdien helemaal opgeknapt.

 

De oorzaak

Moritz schrijft in zijn boek dat de oorzaak van het optreden van leverstenen is gelegen in onze westerse levensstijl. Teveel blootstelling aan chemische stoffen, teveel dierlijke vetten en suiker(s) in onze voeding, teveel vaccinaties, te weinig lichaamsbeweging, te hoog gebruik van koffie en alcohol en we raken gedehydreerd (uitgedroogd) simpelweg omdat we absoluut te weinig water drinken. Hierdoor treedt er sludging op op heel veel plaatsen in het lichaam, dus ook in de afvoerende galgangen in de lever. Sludging wil zeggen: er treedt een vertraging op van de stroom door het indikken van de gal. Hierdoor gaan er eerst klonters optreden, later worden het vast-elastische knikkers en weer later keiharde stenen als ze uiteindelijk na jaren ook nog verkalkt raken. Normaal wordt er 1 - 1,5 liter gal door de lever afgegeven naar de darm, bij aanwezigheid van leverstenen kan de galfafgifte teruglopen tot maar 150 ml per dag.

 

De oplossing: Iedereen (vanaf 16 jaar oud) mag in principe de leverreinigingskuur doen, mits hij goed voorbereid en zorgvuldig en consequent wordt uitgevoerd, zelfs tot op hoge leeftijd. Doe hem echter nooit vaker dan 1x per maand, het zou anders tot een overdosering van magnesium kunnen leiden. Het is even een aanslag op je energieniveau en niet iedereen kan dat even goed lijden. Het kan op het moment supreme naast de stenen ook de nodige emotionele oprispingen opleveren. ‘Wat heb je op je lever’ is een gezegde dat aangeeft dat er sprake kan zijn van veel onderdrukte boosheid (of verdriet). Voor mensen die nog slechts tientallen leverstenen hebben is het in de regel niet erg ingrijpend of belastend om de kuur uit te voeren. Maar ik heb ook al verschillende patiënten die honderden stenen hadden, zij zijn in de regel al vaak dodelijk vermoeid, voor hen is het steeds een ‘zware bevalling’ om de kuur uit te voeren. Toch blijven ook zij meestal goed gemotiveerd om door te gaan omdat ze op hun klompen aanvoelen dat alle stenen eruit moeten, willen ze ooit weer volledig gezond en fit worden.

 

De leverreinigingskuur duurt een week. Gemiddeld moet een kuur 3-8 keer gedaan worden voordat er geen bolletjes meer komen en de lever weer is “ontstopt”. Tijdens het proces zal uw lichaam ook op andere manieren ontgiften. Zo zult u, vooral gedurende het kuurweekend, vaak uw tanden moeten poetsen, er komt veel slijm vrij. Ook kan de kuur leiden tot een (tijdelijke) “ontregeling” van uw gevoelsleven. U kunt emotioneel labieler worden. U moet vooral bedacht zijn op boosheid en somberheid. De lever heeft op dit punt een grote reputatie. Het is daarom belangrijk dat u verdacht bent op boosheid en sombere buien en die niet uitleeft op anderen.Tijdens deze kuur komen afvalstoffen in het spijsverteringskanaal die weer worden opgenomen en in de bloedbaan terechtkomen. Dit kan tot beginverergeringsreacties leiden (hoofdpijn, misselijkheid, moeheid, e.a.).

 

De methode

De methode is beschreven in het boek: ‘De Ongelooflijke Lever - En Galblaaszuivering’ van Andreas Moritz, een Canadese natuurgenezer.Overigens is de dagelijkse liter biologisch appelsap hier vervangen door een gezonder en smakelijker recept. Gezonder is het omdat een shake van vruchten nog de vezels bevat die oorspronkelijk bij het fruit hoorden. Deze vezels hebben een stabiliserend effect op de bloedsuikerspiegel. Dit effect ontbreekt bij appelsap, waardoor dit de bloedsuikerspiegel meer zal doen schommelen. Met puur appelsap bereik je wel de hoogste dosis appelzuur, dat de gal in de lever zal helpen verdunnen.

Het best begint u een kuur op zaterdag. Dat betekent dat u de zaterdag van de volgende week de feitelijke reiniging kunt doen en die dag kunt bijkomen van de “operatie”, die weliswaar on-bloedig is en geen pijn doet, maar toch een dagje hersteltijd vereist.

 

Zes dagen dieet

Van zaterdag tot vrijdag houdt u het volgende dieet:

 

Elke dag een ‘Smoothie’ of een liter biologisch appelsap

Maak in de blender een smoothie, gemaakt van:

*twee grote appels, of drie kleinere, bij voorkeur uit natuurvoedingswinkel. Neem de zuurste appels die te krijgen zijn. Goudreinet is de beste.

*1 grote grapefruit

*appelsap 400ml

*hand rozijnen

*½ theelepel citroenzuur of het sap van een halve citroen (bij goudreinet; anders een hele theelepel)

Als de appels uit de natuurvoedingswinkel komen, kunnen ze de blender in nadat alleen steel en kroontje zijn verwijderd. Appels uit de gewone winkel moeten worden geschild.

De grapefruit wordt ook geschild met een mesje. Als er wit van de schil op de vrucht blijft zitten, dan is dat prima: het wit is heel gezond en draagt bij aan de ontzuring van het organisme. (Het is ironisch dat suiker het lichaam doet verzuren en dat de voedingsmiddelen die het lichaam ontzuren, dus meer basisch maken, in de regel zuur zijn). Drink de helft van de smoothie als ontbijt (of bij het ontbijt) en gebruik de andere helft bij de lunch (hij is in de koelkast te bewaren). Drink de smoothie niet na 4 uur ’s middags. De lever, die dan bezig is met ontgiften en het aanmaken van regenererende stoffen, mag na 4 uur niet nodeloos belast worden.

 

N.B.: De zure smoothies kunnen tanderosie veroorzaken. Zorg dat u direct na het drinken van de shake uw mond grondig spoelt met wat water met wat zuiveringszout of bakpoeder. Poets uw tanden liever niet binnen een uur nadat u de shake hebt gedronken.

 

 

Niet gebruiken tijdens de voorbereidende dagen

Vermijd: Koffie, zwarte thee, tabak, alcohol, suiker, snoep, chocolade, melk, kaas, gefrituurde gerechten, dierlijk vet en dierlijke eiwitten. Neem geen frisdrank of pure vruchtensappen. De laatste (bij voorkeur appel- of grapefruitsap) neemt u alleen verdund met een gelijke hoeveelheid water. Eet veel groenten, Ook noten kunt u eten. Brood, rijst en noodles mogen wel, maar niet in overmatige hoeveelheden. Drink veel water of kruidenthee of, als u uw koffie te veel mist, groene thee. Die laatste helpt het best om het gemis aan koffie te doen vergeten. Als vleesvervanger kunt u vegetarische hamburgers eten, of tempeh of tofoe (=tahoe). Neem slechts af en toe een ei of wat vis of wat zachte geitenkaas. Een keertje kip mag ook. Neem niet te grote hoeveelheden. Roomboter kunt u gerust gebruiken. Op brood kunt u bijvoorbeeld appelstroop eten, of Sandwich Spread van de natuurvoedingswinkel, of eventueel een dun laagje zachte geitenkaas. Geen jam, geen kaas, geen vleeswaren. Pindakaas en notenpasta’s zijn prima.

 

De reinigingskuur

Ontbijt

Op vrijdag ontbijt u als de vorige dagen: Uw smoothie. Als u het daarbij kunt laten, is dat het beste. Anders eet u als lunch het volgende:

 

Vóór 14.00 mag u nog wat eten: havermout met water en een beetje zout. Kook de havermout het water en het zout goed gaar. Voeg daarna fruit (appel, sinaasappel bijvoorbeeld), wat kaneel en eventueel wat suikervrije appelstroop of honing toe.

 

Doe vandaag een darmspoeling (Colon Hydro Therapie). Deze kunt u zelf thuis uitvoeren met behulp van een colon irrigatie klysma setje. Het mooist is als u een professionele Colon Hydro Therapie laat uitvoeren door een daarin gespecialiseerde natuur therapeut. Plan die zo mogelijk op de vrijdagmiddag, kort na de lunch, zodat u waarschijnlijk al naar de wc bent geweest. Na de darmspoeling eet u niets meer. Drink wel zoveel water of kruidenthee als u wilt.

 

Vrijdagavond

Maak de magnesium-sulfaatoplossing klaar in een fles: Vier longdrinkglazen water (tesamen 800ml) en vier volle eetlepels magnesium sulfaat kristallen (te verkrijgen in een reformzaak of drogisterij). Goed roeren tot alles is opgelost. Voor gebruik van elk glas de oplossing weer even goed doorroeren. Je mag het sap van 1 citroen aan dit mengsel toevoegen om ervoor te zorgen dat het minder bitter smaakt.

 

18.00 uur drink glas 1

20.00 uur drink glas 2

 

22.00 uur. Het huis is klaar voor de nacht, je hebt je pyjama al aan, je staat naast je bed en je drinkt een mengsel van een half longdrinkglas koudgeperste olijfolie (100ml) en het sap van sinaasappel en citroen. Goed Schudden voordat u het in het glas giet. Drink het in één keer leeg, ga meteen plat op uw rug liggen en blijf daar minstens twintig minuten stil liggen. Niet praten. Als u langer kunt blijven liggen, is dat beter. Een uur is ideaal. Dit is heel belangrijk voor het uiteindelijke resultaat. Daarna mag u wel gaan draaien, plassen en slapen. Mocht u misselijk worden, dan zal het drankje weer terug naar boven kunnen komen. Als dat meer dan een uur ná het innemen van het mengsel gebeurt, heeft de lever zijn werk al gedaan, en is de kuur toch succesvol. Let wel: Er mag totaal geen voedsel in uw maag zitten; anders wordt u gegarandeerd (snel) misselijk.

 

Zaterdag

Om 6.00 drinkt u het derde glas magnesiumsulfaat.

 

8.00 drink glas 4.

 

Vanaf 10:00 uur mag je vers vruchtensap drinken, half uur later 2 stukken fruit, 1 uur later licht verteerbaar voedsel etc.

 

Gedurende de nacht en de zaterdagochtend zult u naar toilet moeten. Er komt dan waterdunne ontlasting, met daarin de genoemde balletjes. Vang de ontlasting altijd op in een vergiet zodat je de ontlasting kunt wegspoelen en precies kunt zien hoeveel deze kuur aan stenen heeft opgeleverd. Die zijn de eerste keer gewoonlijk klein (tot een halve centimeter). Bij latere kuren kunnen sommige een diameter van twee centimeter hebben. De kleur is grijsachtig groen tot helder(gif)groen. Sommige zijn zwart (die zijn al verkalkt. Bij oudere mensen of mensen met een sterk vervuilde lever komen er de eerste keer of zelfs de eerste twee of drie keer, alleen maar weinig en dan nog kleine bolletjes. In deze fase zijn ze niet alleen bolvormig, maar ook langwerpig, die zijn dan afkomstig van de diepere galwegen). Sommige blijven nét in het vergiet hangen. Bij latere kuren neemt het aantal én de grootte van de balletjes toe. Dan vindt het ware oogsten plaats. In totaal kan een vervuilde lever tot 350 gram bolletjes bevatten. De kuur kan na drie weken herhaald worden. Vanaf de derde kuur is er geen darmspoeling vooraf meer nodig. Dat spaart tijd en kosten. Wel moet u op die vrijdag, als er géén darmspoeling plaatsvindt, 3x die dag een glas water met een theelepel magnesiumsulfaat nemen.

 

Doe de kuur minstens twee keer, want nogal eens komen er de eerste keer nog geen stenen af en de tweede keer wel. Ga net zo lang door met kuren tot er geen stenen meer komen.

 

De dag van de reinigingskuur

Het is verstandig om na de kuur minstens een dag thuis te zijn en geen enkele activiteit te plannen. Sommige mensen hebben veel slaap, anderen kunnen uren in boekjes lezen. Doe in ieder geval niets belastends gedurende die dag. Het is ook verstandig om de eerste dagen na de kuur rustig aan te doen met vlees, suiker en koffie, teneinde het lichaam nog een paar dagen in de toestand te houden om ook vloeibare toxinen kwijt te kunnen raken.

 

Hoe vaak?

De kuur moet gemiddeld 3-8 keer gedaan worden. Je stopt pas als er geen bolletjes meer komen. (Op het eind worden de bollen weer steeds kleiner).

 

 

Mensen die magnesium als voedingssupplement aan het gebruiken zijn kunnen dit het best tijdelijk onderbreken vanaf de 4e dag van de voorbereidende 6 dagen tot 3 dagen na de echte reinigingsdag. Dit om magnesium overdosering te voorkomen.

 

De beschrijving van de uitvoering van de reinigingskuur werd geschreven door Jaap van der Burgh, psycholoog te Heesch (www.dieptekuur.nl) 16 april 2009 en op een paar punten aangepast door Dr.Hans Reijnen, Mens Sana, Centrum voor Integrale Geneeskunst te Deurne (NL)

 

 

 

http://www.menssana.nu/pages/nl/publicaties/voeding/lever-en-galblaas-reiniging-vlgs-moritz.php