Gezonde vetten belangrijk

 

ISA HEALING®

EEN KRACHTIG INSTRUMENT

Gezonde vetten zijn zeer belangrijk voor ons lichaam. Ze helpen om oa vitamines en mineralen op te nemen in ons lichaam.

 

De gevaarlijke vetten zijn de transvetten.

 

Transvet is een onverzadigd vet dat nog slechter is voor de gezondheid dan verzadigd vet. Het merendeel van de transvetten in ons eten ontstaat in de fabriek. Van nature komt transvet voor in zuivel en vlees van herkauwers, voornamelijk als vacceenzuur. Voor een kleiner deel komt het voor als geconjugeerd linolzuur (CLA). Aan CLA worden positieve effecten toegeschreven zoals op de vetverdeling. Dit effect is echter alleen gevonden bij hoge doseringen (supplementen). CLA heeft echter vrijwel dezelfde negatieve effecten op het cholesterolgehalte als andere transvetzuren.

 

n melk ( kaas) en vlees van herkauwers zoals koeien en schapen komt transvet van nature voor. Het ontstaat in hun maag onder invloed van darmbacteriën, door fermentatie van linoleenzuur uit gras. Dit proces wordt biohydrogenering genoemd.

 

Het belangrijkste transvetzuur in zuivel en vleesproducten is vacceenzuur. Dit wordt in de pens gedeeltelijk verder omgezet in CLA. Koeien die buiten grazen geven melk met een wat hoger CLA-gehalte dan dieren die in de stal gras of ander voer krijgen.

 

Industrieel gehard vet

Bij het industrieel harden van vet worden onverzadigd vet (olie) omgezet in verzadigd vet (gehard) waarbij de onverzadigde verbindingen verzadigd worden door middel van hydrogenering. De olie of het zachte vet krijgt zo een steviger, hardere structuur. Daardoor kan het gebruikt worden voor de bereiding van harde margarines, frituur- en bak- en braadvetten en voor het maken van gebak en koek en (gefrituurde) snacks.

In het recente verleden konden zulke harde margarines en bak- en braadvetten veel transvet bevatten en was dit de belangrijkste bron van transvet in de voeding. Door aanpassing van de techniek en gebruik van andere grondstoffen is dit bij deze producten teruggebracht naar minder dan 1%. In frituurvet voor de horeca (fast food) en in bakkrijvetten voor het maken van koekjes en gebak kunnen echter nog steeds hogere gehaltes transvet voorkomen.

 

Kokosvet

Overal op internet steekt men de loftrompet van kokos vet maar ik ben er vanaf gestapt. Ik kookte en bakte met kokosvet maar ik voelde me er niet goed bij. Ik eet groentjes met aardappels of groentjes met rijst/bonen en telkens ik die stoofde in kokosvet had ik last van mijn darmen. Ik kreeg een gezwollen buik als was ik 5 maand zwanger en de volgende ochtend was die weg. Nu kook ik enkel nog met olijfolie en goeie boere boter die ik klaar (gewoon het shuim = de eiwitten afscheppen, want die zijn ongezond). Bakken doe ik met goeie boere boter

 

De super belangrijke omega 3 olie

De omega-3 vetzuren zijn de essentiele vetzuren voor het humeur, bloedsomloop en gezondheid van de huid.

De positieve eigenschappen zijn veelvuldig: anti-stress, tegen slapeloosheid, verjongend, vermagerend in het kader van een vermageringsdieet (de goede vetstoffen elimineren de slechte).

Een super vorm van omega 3 is krill olie niet te verwarren met visolie

De omega-3 vetzuren die uit vis-olie komen, zijn verbonden aan deeltjes vet die enigszins op cholesterol lijken, de zogenaamde triglyceriden. Deze stoffen zweven in je bloedbaan. Krill olie daarentegen bevat omega-3 vetzuren die verbonden zijn met fosfolipiden. Met name de darmen en de hersenen zijn zeer rijk aan fosfolipiden. Dus de omega 3 wordt direct opgenomen door je darmen en hersenen. Dit omdat de omega-3 die gebonden is aan de fosfolipiden veel efficiënter kunnen worden opgenomen omdat deze fosfolipiden een lichaamseigen stof zijn, en identiek aan onze eigen fosfolipiden.

Hierdoor komt de aanwezige omega-3 sneller en efficiënter in je lichaam, terwijl de fosfolipiden ook nog eens heel nuttig zijn voor het functioneren, de constructie en de protectie van de cellen, en dan in het bijzonder de hersen- en zenuwcellen.

 

De voordelen van krill olie

Krill olie bevat essentiële oliën, astaxanthine, fosfolipiden en vitamines. Door het hoge gehalte aan deze stoffen, heeft krill olie een aantoonbaar effect op je lichaam.

- Krill-olie helpt de celdeling gezonder en efficiënter te laten verlopen.

- Krill-olie vertraagd het proces van ouder worden.

- Krill-olie helpt bij en depressiviteit te voorkomen .

- Krill-olie is goed voor je botten en gewrichten.

- Krill-olie heeft een groot effect op je hersenen: Je geheugen en je cognitieve functies worden versterkt.

- Krill-olie kan een grote hulp zijn bij premenstruele pijn en spanningen & de menopauze

- Krill-olie zorgt voor een gezond cholesterolniveau.

 

Welke voeding bevat omega 3?

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die ook bekendstaan als n-3-vetzuren. De bekendste omega 3-vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur. EPA en DHA staan vooral bekend als visvetzuren.

 

ALA is een essentieel vetzuur. Dit betekent dat het lichaam het niet zelf kan maken en je dit vetzuur via de voeding binnen moet krijgen.

 

Vooral lijnzaadolie bevat veel ALA. Kies hier voor de minder bekende cameline olie (niet verhitten), die een stabiele vorm van lijnzaadolie is met heel veel omega 3! Het heeft een heel typische smaak maar ik maak er bv mijn mayonaise en vinegraitte mee.

Smultip: Rode paprika met Cameline-olie is lekker. Of groenten koken op lage temperatuur, en na

het afkoelen, deze laten marineren in cameline olie met knoflook= een uitstekend aperitiefhapje. Ook gaat deze olie goed samen met aardappelpuree, waar hij smeuigheid en textuur toevoegt.

In kleine hoeveelheden zit ALA in vlees en in groene bladgroenten.

EPA en DHA staan bekend als visvetzuren maar kunnen ook uit andere voedingsmiddelen gehaald worden. Vis is de belangrijkste bron.

 

Met dit omega 3 supplement van krill olie heb ik hele goeie ervaringen zowel bij mezelf als bij klanten. Voor mij persoonlijk vb na de 2de dag gebruik van 2 gelules bij ontbijt, waren mijn hevige opvliegers zo goed als weg. De 3de dag helemaal weg. Van een opluchting gesproken !!! http://www.ortho-nutrients.com/nl/neptune-krill-oil-180-licaps-538.htm Wanneer je bij je bestellingen de vouchercode ISAH334 ingeeft krijg jij 10% op je gehele bestelling.

 

 

 

 

Wanneer een ISA healing

 • bij alle mogelijk emotionele en fysieke problemen
 • bij botbreuken en botproblemen
 • hernia en andere rugproblemen
 • fantoompijnen
 • fybromyalgie
 • CVS
 • net voor en na een operatie
 • angsten
 • huidproblemen
 • hartproblemen
 • schakels, bekken, rug terug rechtzetten
 • depressie
 • thema's: geldgebrek, relaties, werk,...