Celzouten checkup

 

ISA HEALING®

EEN KRACHTIG INSTRUMENT

Lichaams checkup's

 

Mogelijke lichaams uitmetingen of checkup's

- uitmeten van je boviswaarde : Je trillingsfrequentie laten uitmeten kost 35€. Hiervoor meet ik je organen uit om te zien waar je zwakke plekken zitten en je volledige trillingsveld.

 

CELZOUTEN

 

Dr Schüssler is diegene die ontdekte hoe belangrijk de celzouten zijn voor onze gezondheid.

 

Eerst heeft Dr. Schüssler 15 jaar gewerkt als homeopaat, maar al gauw was hij hierover ontevreden.

Hij zocht een eenvoudige geneeswijze en ging daartoe storingen, die wij ziekten noemen, grondig

onderzoeken. Door de bevindingen van Dr. Virchow, de ontdekker van de cellen van het menselijk

lichaam en door de Nederlander Jacob Moleschott, die zich bezig hield met de biochemische processen

in de cel van het menselijk lichaam, werd Dr. Schüssler gefascineerd en begint hij op basis van de

celtheorie te onderzoeken naar de oorzaken van de ziekten en de behandelingen ervan.

 

Gaandeweg ontdekte hij twaalf minerale zouten, die zeer belangrijk zijn voor de werking van het menselijk lichaam en komt hij erachter waar deze mineralen voorkomen in het menselijk lichaam. Hij kwam tot het inzicht dat de gezondheid van de cel en daarmee de gezondheid van het lichaam ontstaat door het aanvullen van de verliezen. Hij ging zelfs verder: Om schade te voorkomen en om de celzouten direct opneembaar te maken voor de cellen, moesten ze gepotentiëerd (verdund) worden. De celzouten volgens Schüssler bevatten zodanig verdunde mineraalzouten dat ze direct door de cel opgenomen kunnen worden.

 

Wanneer je cellen niet genoeg bouwstoffen hebben wordt je hele fysieke en emotionele stelsel ontkracht.

 

Elk orgaan bestaat uit cellen.

 

Elk orgaan bestaat uit cellen die weten dat zij een vb een lever onderdeeltje zijn. Wanneer je lever nu zwaar overbelast is door veel onverwerkte emoties en ongeuite woede verlam en put jij die cellen uit van binnen uit op fijnstoffelijk niveau. Dan zijn je cellen als een gedoofde lamp en hebben ze zelfs geen kracht meer om uit je voeding de bouwstoffen te halen die ze nodig hebben. Wanneer je vb een supplement/ geneesmiddel inneemt voor de lever en er ligt nog heel wat onverwerkte emoties op je lever mag je er zeker van zijn dat die middelen weinig impact zullen hebben. Woede, boosheid en frustratie tasten de levercellen aan, ze breken ze af. Daarom is het belangrijk om eerst je cellen te versterken en dan pas je organen met supplementen.

Wanneer je de celzouten combineert met een onderzoek van je denkpatronen werk je ten gronde.

 

Waarom kunnen celzouten wel je uitgeputte cellen versterken?

 

Zolang je cellen uitgeput zijn hebben ze geen kracht meer om hun bouwstoffen uit je voeding te halen want daarvoor hebben ze kracht en energie nodig. De celzouten zijn echter zo dun verwreven dat ze moeiteloos door je celmembraan kunnen dringen om je cellen van binnen uit weer te versterken en herstellen.

 

Om te groeien heb je energie nodig

 

Je denkpatronen sturen de energie en bepalen je gezondheid. Maar omdat er een wisselwerking is met de materie kan je ook je denkpatronen verlichten door te zorgen voor een versterking van je fysiek op celniveau. Wanneer je je fysiek goed voelt, is het makkelijker om positief te denken en vertrouwen te hebben. Het is makkelijker om te groeien als je fysiek energie hebt.

 

Zolang je denkpatronen nog besmet zijn met (on)bewuste gedachten van zelfafwijzing, kritiek, angst is het nodig om je lichaam fysiek te ondersteunen. Hoe gezonder je gedachten, hoe gezonder je fysiek zal zijn.

 

Hoe ontstaat een tekort aan celzouten = mineralen op celniveau?

 

Ons lichaam verbruikt celzouten om alle lichaamsprocessen goed te laten verlopen. Te denken aan alle automatisch levensprocessen zoals vb de stofwisseling, immuniteit, de afbraak en afvoer van afvalstoffen. Omdat alle lichaamsprocessen aangestuurd worden door de gedachten is er ook daar een wisselwerking en versterken de celzouten ook daar.

 

Bij een disbalans op elk gelijk welk niveau zullen de celzouten eerst aangesproken en uitgeput worden.

 

In onze huidige "beschaafde" maatschappij betalen we een hoge tol door de klemtoon op presteren te leggen. We overbelasten en putten ons systeem uit, omdat de innerlijke impulsen het zwijgen opgelegd worden ten voordele van de geldelijke druk. Er is ook een overmaat aan prikkels door internet, tv, gsm. Onze voeding is niet meer natuurlijk en er is extra straling van de draadloze wereld.

 

Wanneer we over onze grenzen gaan putten we rechtstreeks uit onze cellen en wordt het celzout vervolgens onttrokken aan de cellen van het weefsel of orgaan waarin dit celzout opgeslagen is. Dit deel van het lichaam reageert hierop met klachten.

 

VOORBEELD:

Natrium chloratum zorgt onder andere voor onze temperatuurhuishouding. Als we aan kou blootgesteld worden, gebruikt ons lichaam van dit betreffende celzout. Het zal dit in eerste instantie doen via de lichaamsreserve van dit celzout. De reserves van Natrium Chloratum bevinden zich in de slijmvliezen. Zodra de reserves zijn opgebruikt zal het lichaam het celzout onttrekken aan het slijmvlies zelf. Het slijmvlies reageert hierop met een loopneus.

 

Zelfs lekkere zoute bouillon is niet voldoende om je celzouttekort van Natrium Chloratum aan te vullen op celniveau. Want omdat er geen natrium meer aanwezig is kan ze de grondstoffelijke natrium ook niet meer verwerken. Dus krijg je terug een loopneus bij je zoute soep omdat je lichaam het fijnstoffelijke nodig heeft om het grondstoffelijke te kunnen verwerken.

De zoute soep heeft dus een averechts effect…Als er eenmaal een tekort aan het celzout Natrium Chloratum in ons lichaam is, dan zorgt de toevoer van het grofstoffelijke Natrium uit de voeding alleen maar voor een extra aanspraak op de celzoutreserve.

 

Dit komt omdat het lichaam dit zout uit, in dit geval, de soep niet meer kan omzetten in het voor de cel opneembare minerale zout en het Natrium tekort in de cel daardoor verhoudingsgewijs groter wordt ten opzichte van het Natrium gehalte buiten de cel. Het lichaam streeft er vervolgens naar om de balans buiten en binnen de cel te herstellen en heeft dus nog meer celzout Natrium Chloratum nodig.

 

De tekorten zijn af te lezen aan het eventuele klachtenbeeld van je lichaam. De sporen van tekorten zijn eveneens zichtbaar in het gezicht en via een gezichtsdiagnose te achterhalen.

 

De celzouten zijn verbindingen van essentiële minerale stoffen als ijzer, calcium, fosfor, kalium, zink, selenium en magnesium. De gebruikte Adler celzouten zijn volstrekt schadeloos en goed in combinatie met andere, ook reguliere middelen te gebruiken. Vanwege het feit dat celzouten de opgebruikte reserves aanvullen, dient men er rekening mee te houden dat deze middelen voor langere tijd ingenomen moeten worden; er vindt namelijk een aanvulling op celniveau plaats.

 

Ervaringen van mezelf als hsp'er

- Veel minder gevoelig voor de energie van buitenaf (zonder dat mijn healing kracht inboet)

- veel minder gevoelig voor geluiden van buitenaf

- veel minder gevoelig voor koude en warmte

- veel minder gevoelig voor structuur vb vroeger moest ik op gezette tijden eten of ik had barstende

hoofdpijn en mijn maag was om zeep (misselijk)

- minder emotioneel geraakt

- veel rustiger en minder vatbaar voor angsten of druk van buitenaf, een meer gedragen zijn in mezelf

- veel rustiger en ontspannen

- gemakkelijker inslapen en doorslapen

- minder behoefte aan zoet

- cellulitis weg en huid steviger (ben 47 jaar dus het begon al wat losser te hangen)

- geen last meer van koude op de tanden

- geen last meer van droge ogen,

- kleine rimpels op de bovenlip bijna helemaal weg, de paar kleine rimpeltje aan de ogen ook zo goed als weg,

- huidvlekken die vervagen,

- minder last van koude (kan terug in koud water zwemmen),

 

Mijn hsp zijn is niet echt belastend meer voor mezelf en mijn omgeving. Ik voel me als een goeie wijn, hoe ouder hoe beter. Had ik nooit kunnen denken vroeger :-)

 

Kortom ik merk een algemeen versterken van binnen uit, zowel bij mezelf als bij mijn klanten. Het is wel zo dat ik van heel ver kom fysiek. Ik voelde me sedert eind 2014 al super goed in vergelijking met de rest van mijn leven. Maar sedert de celzouten hun intrede deden is het alsof idd mijn cellen versterkt worden van binnen af. Mijn healingen en de celzouten zijn voor mij een super combinatie.

 

Hoe bepaal ik de celzouten die je nodig hebt?

 

Ik stem met op je af en meet uit wat jij nodig hebt. Ook je geboortedatum is hiervoor belangrijk.

 

 

 

 

Wat kan je zelf ook doen, klik hier

 

Bij het verstrekken van de volgende informatie beroep ik mij op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.

 

De 27 celzouten

 

Calcium fluoratum (1) helpt energetisch bij je begrenzing en houding:

 

Calcium phosphoricum (2) helpt bij de vorming van je persoonlijkheid.

 

Ferrum phosphoricum (3) helpt je bij de vorming van je zelfvertrouwen

 

Kalium chloride (4) helpt je je gevoelens te beleven en je te verbinden

 

Kalium phosphoricum (5) helpt je je potentieel te verwezenlijken

 

Kalium sulfuricum (6) helpt je ruimte voor jezelf te maken

 

Magnesium phosphoricum (7) helpt je met zelfrespect en erkenning

 

Natrium chloride (8) helpt je met overgave en het meestromen op de levensstroom

 

Natrium phosphoricum (9) helpt je in het leven te staan vanuit je kracht en wie je bent

 

Natrium sulfuricum (10) helpt je je macht op te nemen en beslissingsrecht

 

Silicea (11) helpt je de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen geluk en leven

 

Calcium sulfuricum (12) helpt je blokkades te doorbreken en je verbinding te herstellen

 

Nr. 13 Kalium Arsenicosum: Versterkend bij zwakte en vermagering. Van belang voor het zenuwstelsel

 

Nr. 14 Kalium Bromatum: Kalmerend bij klachten van nerveuze oorsprong. Heeft gunstige invloed op de slaapfunctie.

 

Nr. 15 Kalium Jodatum: Komt in bijna alle lichaamscellen voor. Harmoniserende werking op de schildklier. Bij gebrek aan eetlust. Ook voor behoud van soepele gewrichten.

 

Nr. 16 Lithium Chloratum: Lost urinezuur op. Lost schadelijke stoffen in het binnenste van de cel op. Voor een goede gewrichtsfunctie.

 

Nr. 17 Manganum Sulfuricum: Ondersteunt opname van ijzer in het bloed. Gunstige invloed op de bloedsomloop en bloedvaten. Bevordert energie.

 

Nr. 18 Calcium Sulfuratum: Nog in onderzoek bij: uitputting in combinatie met gewichtsverlies (ondanks hevige/geeuw honger).

 

Nr. 19 Cuprum Arsenicosum: Voor het zenuwstelsel en de spieren. Blijkt effectief bij krampen van het zenuwstelsel.

 

Nr. 20 Kalium-Aluminium Sulfuricum: Heeft een hechte band met het zenuwstelsel. (irritaties en overbelasting). Bij leerstoornissen, trage reactie. Stimuleert de warmtehuishouding. Voor een goede spijsvertering.

 

Nr. 21 Zincum Chloratum: Heeft aanzienlijke invloed op veel stofwisselingsprocessen en op de groei. Ondersteunt het immuunsysteem. Bij maandelijkse ongemakken. Bij vermoeidheid. Versterkt de nagels. Tekort heeft invloed op de psyche.

 

Nr. 22 Calcium Carbonicum: Opbouwmiddel. Werkt langzaam. Begeleidt de opname van voedsel en uitscheiding van afvalstoffen.

 

Nr. 23 Natrium Bicarbonicum: Activeert de stofwisseling, ondersteunt de alvleesklier. Voor een goed zuur-base evenwicht.

 

Nr. 24 Arsenum Jodatum: Algemeen versterkend middel, Voor gezonde luchtwegen.

 

Nr. 25 Aurum Chloratum Natronatum: Nog in onderzoek. Bij diverse slaapstoornissen, leverziekten, problemen met de vrouwelijke organen, depressies.

 

Nr. 26 Selenium: Nog in onderzoek. Is belangrijk als groeifactor voor bijna alle cellen en als beschermer van zuurstof voor rode bloedlichaampjes en de immuuncellen. Stimuleert de opname van vitamines en de stofwisseling.

 

Nr. 27 Kalium Bichromium: Nog in onderzoek. Bij reiniging en vernieuwing van het bloed. Bevordert de opname van ijzer in het bloed. Kan helpen bij overgewicht.

 

 

Lactose intolerantie

 

Omdat ze verwreven zijn met melksuiker zorgen ze voor problemen bij lactose intolerantie. Maar hiervoor worden dan

de energetische variant aangeraden. Je kan me mailen voor meer uitleg

 

 

Bron: Boek In balans met Schüsslerzouten van Margit Müller-Frahling