artikels via seniorennet

 

ISA HEALING®

EEN KRACHTIG INSTRUMENT

Mijn gepubliceerde artikels

seniorennet.be

 

 

Het mechanisme van emoties ontrafeld

Emoties: ze kunnen je wel eens het leven zuur maken. Als je weer eens kookt van woede, angstig in een hoekje kruipt of gefrustreerd rondloopt bijvoorbeeld. Als je bewust je gedachten onder de loep neemt, kom je te weten waar die emoties precies vandaan komen. Healing coach Isabelle Lambrecht leert je het mechanisme van emoties te snappen zodat zij niet langer de baas zijn over jou!

 

Groeien door te leren van andermans fouten?

Iedereen maakt weleens fouten. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Gelukkig hebben onze fouten uiteindelijk ook positieve gevolgen. We leren er niet alleen uit, maar ze verrijken ons daarnaast in onze groei. Geldt dit ook voor de fouten van anderen? SenNet healing coach Isabelle Lambrecht gaat op zoek naar de waarheid.

 

Laat je mening varen voor je innerlijke geluk

 

Hoe vaak heb je al discussies gevoerd om je gelijk te halen? Jouw mening is de juiste en daarmee basta! Soms wordt het een echte titanenstrijd, waarbij je je verdedigingsmuren hoog optrekt. Maar is dat wel nodig? Word je daar gelukkiger van? Met andere woorden: is het geen strijd voor niets? SenNet healing coach Isabelle Lambrecht toont je hoe je van een verdedigende communicatie naar een open communicatie gaat.

Lees meer http://www.seniorennet.be/Magazine/artikel/93/laat-je-mening-varen-voor-je-innerlijke-geluk

 

Burn-out? Tips om je energie terug te vinden!

 

Uitgeblust? Oververmoeid? Lusteloos? Op? Alarm! Een burn-out heeft je energievlammetje gedoofd. Je hebt te veel van jezelf gegeven, waardoor je uiteindelijk niets meer te geven hebt. De weg naar een burn-out is een geleidelijk en sluipend proces. Wat is de snelste weg naar een burn-out? En vooral: hoe bestrijd en voorkom je een burn-out? SenNet healing coach Isabelle Lambrecht toont je de snelste weg terug.

 

Waar steek jij je energie in?

 

Ben jij al eens bij jezelf te rade gegaan, waarbij je jezelf de vraag stelt: Wat wil IK? Vaak zitten we gevangen in de razendsnelle stroom van het leven. We zijn zo druk bezig, dat we vergeten waar we nu eigenlijk heen gaan. SenNet healing coach, Isabelle Lambrecht, moedigt je aan om regelmatig stil te staan bij wat je doet. Durf van richting te veranderen!

 

Een tijdje geleden las ik deze mooie uitspraak: “Sommige mensen bereiken de hoogste top van de ladder en ontdekken dan dat die tegen de verkeerde muur staat.”

 

We kunnen soms zo gedreven bezig zijn met een bepaald idee of het najagen van een bepaald doel, dat we de vele wegwijzers onderweg niet opmerken. Hoeveel mensen ken je niet die hun doel bereiken en overvallen worden door een gevoel van leegte? Ze vragen zich af waar het gevoel van voldoening blijft.

 

Je hebt altijd een keuze.

 

Mensen die daadkrachtig zijn, worden vaak verweten zwart-wit denkers te zijn. Dan komen de zalvers, die graag de lieve vrede bewaren en die schermen met de grijze schemerzone.

 

Is zwart-wit of grijs fout? Nee, het zijn concepten. Om alles beter te begrijpen, is het belangrijk te weten dat de aarde een dualistisch concept is. Dat wil zeggen dat alles bestaat uit een pool en zijn tegenpool. Je hebt liefde en angst, zwart en wit, dik en dun, rijk en arm en alles wat daar tussen ligt. De zogenaamde grijze zone behoort eigenlijk tot de tegenpool.

 

 

Sta bewust in het leven door meer zelfvertrouwen

 

Zelfvertrouwen groeit

 

Te weinig zelfvertrouwen is een probleem. Je kruipt erdoor in je schulp, waardoor je niet ten volle van je leven kan genieten. Gebrek aan zelfvertrouwen wil zeggen dat je jezelf niet vertrouwt of anders gezegd dat je het idee hebt niet op jezelf te kunnen rekenen. Dit is een idee dat bij jou GEGROEID is, omdat dingen niet lukken of omdat dingen niet verlopen zoals jij het graag zou willen.